Ontmoetingen

ONTMOETINGEN
LIET is betrokken bij  of initieert projecten, activiteiten en evenementen. Uitgangspunt daarbij is de ontmoeting tussen personen en in sommige situaties de ontmoeting met jezelf. Ik houd je hieronder op de hoogte.

2018
Zondag 8 april 
Horse Awareness Event
De 2de volgt na de geslaagde 1ste editie. Dit samenwerkingsproject met Domein Panhof biedt het enige ontmoetingspunt in België (voor zover we na kunnen gaan) voor paardenmensen die vanuit (Natural) Horsemanship gedachtegoed werken. Demo’s, clinics, lezingen en een show vormen het programma, het strodorp biedt kansen om persoonlijk in gesprek te gaan met de standhouders.

www.horse-awareness-event.be
Facebook-pagina

2017

Zondag 15 oktober
Second Hand Horsestuff Market
In Domein Panhof organiseer ik deze 2de hands markt van paardenspullen, uiteraard in samenwerking met Team Domein Panhof.

 

 

 

 

 

Zondag 9 april
Horse Awareness Event
flyer-a5_def-lrZondag 9 april 2017 zal de eerste editie van het Horse Awareness Event plaats vinden. Het is het initiatief van Klaartje van Steen & LIET en zal in Domein Panhof in Peer plaats vinden. Er komt een Strodorp en een programma van demo’s in 2 binnen-pistes. Uitgangspunt is dat respect voor mens en dier centraal staan. We willen de mogelijkheid bieden aan iedereen, ook mensen die nog niet zo veel in aanraking geweest zijn met Natural Horsemanship om kennis te maken met het brede spectrum aan mogelijkheden zowel voor je paard, voor jezelf als voor de verzorging van het paard.
Interesse: www.horse-awareness-event.be of Facebook-pagina
VVK €5,00: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-horse-awareness-event-27686742793
E
ntrée aan de deur: €7,50

Kinderen onder 12 jaar: gratis

Zondag 21 mei
HARTsMarkt (From the Heart)
De HARTsMARKT wordt georganiseerd door From the Heart, met ondersteuning van LIET. From the Heart, initiatief van Carien Hoekman, is in het leven geroepen om mensen die vanuit hun hart leven – of mensen die dat graag meer zouden willen doen – met elkaar in contact te brengen. Dit evenement is één van die activiteiten.

De HARTsMARKT vult zich met standhouders die vanuit passie, bevlogenheid en hartsverbinding publiek laten zien, horen, proeven en laten ervaren wat hun product, kunstwerk, verzameling, uitvinding, lekkernij, muziek, verhaal, fantasie of boodschap is. Dit kan vanuit werk, hobby of bevlogenheid zijn en ook leeftijd speelt hierbij geen rol! Omdat het hierbij niet gaat om verdienmodellen of omzet, bieden we de deelnemers een gratis plek op de markt aan, die zij zelf kunnen meenemen en inrichten.

Verslag van de eerste editie: http://www.fromtheheart.nu/video-compilatie-hartsmarkt/

Informatie
Wanneer             Zondag 21 mei 11.00 – 17.00 uur

Locatie                Witvennenweg 8 Weert (tuin)
Standhouders     Aanmelden via http://www.fromtheheart.nu/events/hartsmarkt/
Entrée                 €5,00 (incl consumptiebon) / kinderen t/m 12 jaar gratis


JAMMER DAN … IS AL GEWEEST

2016

Woensdag 28 september & 26 oktober
Kennismaking met je hart – From the Heart in Schijndel

flyer-from-the-heart-avonden-schijndel-2016-2Na de From the Heart-avonden in Weert en Peer (Huiskamer Ontmoe-tingen 2013) is nu Schijndel/Sint-Michielsgestel aan de beurt!
Carien Hoekman uit Weert en heeft als doel iedereen, die dat wil, in contact te brengen met zijn/haar eigen hartsenergie. Onze harts-energie is vele malen sterker dan ons denken/hoofd. Haar werk om anderen te begeleiden en onder-steunen bij de zoektocht naar zichzelf, is een passie!
1510639_708637835911747_4914553792651546639_nNa de From the Heart-avonden in Weert en Peer, is nu Schijndel/Sint-Michielsgestel aan de beurt!
Ben je nieuwsgierig naar jezelf en hoe je reageert op anderen, of naar het waarom van bepaalde dingen die jou steeds weer overkomen? Heb je behoefte aan meer begrip en liefde? Kom dan naar From the Heart in de Denneboomsche Hoeve en maak kennis met je hart.

Informatie
Website    www.fromtheheart.nu

Wanneer   28 sept & 26 okt 20:00 uur
Locatie      Denneboomsche Hoeve,                                           Gestelseweg 14, Schijndel
Entrée       €10,00 (incl koffie, thee & water)

Zondag 9 (& waarschijnlijk 30) oktober
Concert ‘Een ster’ of … blijven dromen
Math Dirks (zang) en Gregor Bak (piano)
Math kent de Stal in de Denneboomsche Hoeve en toen het concert in Zwolle in april niet door ging, ontstond het spontane plan om het concert daar te organiseren. En zo gaat het gebeuren! Het programma “Een ster’ of … blijven dromen” bestaat uit liedjes van Robert Long, Wim Sonneveld, Toon Hermans, Herman van Veen en Jules de Corte. Het titelnummer ‘Een ster’ van Robert Long is te horen op ongeveer 8.30 min. https://www.youtube.com/watch?v=Aix1bW4TNx4.

gregor-bakGregor is als pianist zeer veelzijdig: hij speelt van klassiek tot popmuziek. Daarnaast is hij actief als componist en arrangeur. Hij presenteerde hij het programma C-Majeur, Schoolstrijd, Thank you for the music en 176 afleveringen van Zo Vader Zo Zoon. Daarnaast was hij jurylid in het programma Una Voce Particolare en samen met Jochem van Gelder presenteerde hij De Zingende Zaak.

math-dirksZanger Math Dirks is bij velen bekend van zijn prachtige uitvoeringen van grote klassieke werken als de Matthäus Passion en de Messiah. Ook als dirigent heeft hij veel ervaring bij diverse koren.

Nu richt Math zich volledig op Nederlandse liederen, waarbij zijn interpretatie mensen tot in het hart weet te raken. Van kind af aan koesterde hij hier een grote liefde voor. Blijft het bij dromen?

 

 

 

Praktische informatie
Wanneer      Zondag 9 oktober 2016 van (binnenkomst vanaf 14:00) 15:00 tot 17:00 uur

Locatie         Stal in de Denneboomsche Hoeve, Gestelseweg 14 Schijndel
Tickets         €20,00 aan de deur
VVK €15,00 https://www.eventbrite.nl/e/tickets-een-ster-of-blijven-dromen-26593720534

Zondag 18 september
HARTsMarkt (From the Heart)
flyerDe HARTsMARKT wordt georganiseerd door From the Heart, met ondersteuning van LIET. From the Heart, initiatief van Carien Hoekman, is in het leven geroepen om mensen die vanuit hun hart leven – of mensen die dat graag meer zouden willen doen – met elkaar in contact te brengen. Dit evenement is één van die activiteiten.

Op http://www.fromtheheart.nu/carien-legt-idee-hartsmarkt/ legt Carien de opzet van de HARTsMARKT uit.

De HARTsMARKT vult zich met standhouders die vanuit passie, bevlogenheid en hartsverbinding publiek laten zien, horen, proeven en laten ervaren wat hun product, kunstwerk, verzameling, uitvinding, lekkernij, muziek, verhaal, fantasie of boodschap is. Dit kan vanuit werk, hobby of bevlogenheid zijn en ook leeftijd speelt hierbij geen rol! Omdat het hierbij niet gaat om verdienmodellen of omzet, bieden we de deelnemers een gratis plek op de markt aan, die zij zelf kunnen meenemen en inrichten.

Gevarieerd aanbod
Op dit moment is er aanbod van o.a. bierbrouwen, cupcakes versieren, reiki, feng shui, zwaarden maken, sjaals, “Show your Hope” een mobiele kunstexpositie, natuurlijke Argan producten uit geboortestreek, liefdepleisters, groepsmeditatie, open podium, knuffelkraam, Tai Chi, taarten en cakes met ‘liefde en passie’ gebakken en een trekvogel.  

Informatie
Wanneer             Zondag 18 september 13.30 – 17.00 uur

Locatie                Witvennenweg 8 Weert (tuin)
Standhouders     Aanmelden via http://www.fromtheheart.nu/events/hartsmarkt/
Entrée                 €5,00 (incl consumptiebon) / kinderen t/m 12 jaar gratis 

Zaterdagavonden vanaf 9 juli t/m 27 augustus
Verhalen in de zomer
De Stal in de Denneboomsche Hoeve leent zich door haar sfeer voor het vertellen en luisteren naar verhalen, poëzie,overleveringen en zo meer. Dat was in 2013 zo en nog steeds nu de locatie wederom beschikbaar is …
Voor cultuurliefhebbers, levensgenieters, luisteraars, literatuurminnenden en sfeeropzoekers presenteer ik met trots mijn eerste initiatief “Verhalen in de zomer”! 

9 juli IngerMarlies Leeuwenburgh  – Hoe de zwerver koning werd (of was het andersom?)
Ik ken IngerMarlies via Amnesty International, waar zij als vrijwilligster actief is. Wetend dat zij verhalen-verteller was, is zij gevraagd om bij Lampionnentocht ter herdenking van de Kindertransporten in Nationaal Museum Kamp Vught een verhaal te vertellen voor de kinderen die mee liepen. Aangrijpend. Het heeft een diepe indruk op me gemaakt en op de kinderen.IngerMarlies Maar nu een ander verhaal …

Een man zwerft over de wereld. In zijn zak heeft hij drie sleutels. Waarvan? Hij weet het niet meer, maar vast en zeker passen ze op een schatkist en ontsluiten ze het geluk voor hem. Hij is al naar het einde van de wereld geweest; je vindt het geluk immers daar waar je het laatst zoekt? Maar ook aan het eind van de wereld heeft hij het niet gevonden…

16 juli  AnneMargriet – ‘Sterrenverhalen uit het boek van de Avondhemel’
AnneMargrietAnneMargriet kent de locatie doordat we eerder in De Denneboomsche Hoeve samengewerkt hebben (2013) en daardoor weet zij waar ze het verhaal wil vertellen: buiten (bij mooi weer)! Zij zal vertellen over een aantal sterren die aan de hemel te zien zullen zijn!

Eerder vertelde zij tijdens vertelwandelingen al over wat er aan de avondhemel te zien is. Guido Swart zal de verhalen begeleiden met muziek en de sterren van de hemel spelen, volgens AnneMargriet.

Onder de avondhemel zitten terwijl de sterren van de Zomerdriehoek als eersten tevoorschijn komen. Langzaam gaat de zon onder en komt de bijna volle maan tevoorschijn. 

23 juli  Corrie Leermakers –  Twee verhalen uit het Midden Oosten
Corrie Leermakers 3Corrie:  Jaren geleden ontdekte ik dat verhalen vertellen ‘mijn ding’ was en uiteindelijk werd het een passie. ‘In het begin schreef ik regelmatig mijn teksten zelf maar er zijn in de wereld al zoveel hele boeiende en mooie verhalen geschreven dat ik tegenwoordig alleen nog maar op zoek ga naar teksten die mijn hart en ziel raken. Wel verander ik meestal de namen en pas het verhaal aan, aan mijn eigen belevingswereld.  Zo neem ik mensen mee op een reis die ik kan verwoorden, doordat ik, wat men noemt, een echte beelddenker  ben.’

De verhalen die zij op deze zomeravond vertelt zijn: ‘De rijkdom van Dromen’ en ‘ Een vrouw die de kracht van een worstelaar ontwikkelde’.

30 juli  Mieke Aalderink – “Volksvertellingen van ver weg en wel heel dichtbij”
Vertellingen met een flinke dosis mysterie, een vleugje romantiek en hier en daar een grijns of gulle lach. Zo kan een zomeravond vol verhalen zijn.

Mieke AalderinkDe avond van de 30e juli begint . . .  met een raadsel. Pas als het raadsel is opgelost gaan we verder naar het volgende verhaal. Dat zal een oude Tsjechische vertelling zijn, die laat zien hoe de tijden veranderen, ook in sprookjes. Hoe een eenvoudige boerendochter het boegbeeld van de rechterlijke macht te slim af is.
Na de pauze blijven we het dichter bij huis, heel dicht.
De wat vreemde geschiedenis van Truike, die zich afspeelde, in een klein dorp in het Brabantse. Waar precies is niet helemaal meer duidelijk, maar ver weg kan het niet geweest zijn.
Net als dat unheimische gedoe rond die holle boom. Daar woonde vroeger een heks. Het is lang geleden heel lang, maar de overblijfselen zijn nog te zien. En daarvoor hoeft u niet eens ver van huis. U gelooft niet in hekserij? Weet u het zeker?

6 augustus     Lisette Oosterbosch – “Lot & liefde”
Lisette OosterboschZomer. Vakantie. Een tijd dat de liefde vaak in de lucht hangt. Maar werkt het lot mee? Pakken de dingen uit zoals gehoopt, gedacht, verwacht? Kom luisteren naar de verhalen van Lisette Oosterbosch. Een gevarieerd en prikkelend programma, met één gemene deler: het lot & de liefde, wat niet voor iedereen even gelukkig afloopt.

Lisette Oosterbosch (50) ontdekte in 2004 haar passie voor het vertellen van verhalen. Sindsdien is ze er altijd mee bezig, waarbij ze zich steeds aanpast aan haar publiek dat varieert van jong tot oud. Haar repertoire bevat hele uiteenlopende verhalen, voor elk wat wils, al ontbreken mythen.

13 augustus    Hannah’floor de Roos – Wat uit de zee komt …
De Rode Maan is het Muzikaal Verteltheater van Hannafloor de Roos. Zij schrijft  en speelt muzikale vertelvoorstellingen.

Hannah’floor zal deze avond vertellingen doen waarin ook muziek voorkomt: ‘De Oude Man en de Zee’ is een bewerking van het bekende boek van Ernest Hemingway.

Na de pauze volgt nog een zee-verhaal en wat zelfgeschreven zee-liederen.


20 augustus    Dick van der Pijl & Desiree Hornikx
Dick & DesireeDick: Verhalen over het noodlot dat toeslaat, maar vooral over mensen die het tarten en overwinnen…of juist niet ! 

De verhalen die Dick gaat vertellen gaan over personages die zich uit benarde situaties proberen te redden. En iets met pirouettes die zij moeten maken op het puntje van de Eifeltoren???
Desiree: Twee verhalen om te huiveren en te lachen.
” De Hand”
Op een eiland zit je goed. Omringd door de zee ben je veilig. Handig met zwaard en pistool hoef je niet bang te zijn. Bovendien is de bovenmenselijk grote hand vastgeketend aan de muur…

” Dirk”
Als u de Riggen maar koept en de Bakels  hebt gestakerd, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Dirk de dwerg wil het alleen maar weten omdat hij zo graag indruk maakt.

27 augustus Mirjam Mare – “Verhalen van Lief en Leed”
Mirjam MareMirjam Mare is een meesterlijke verhalenverteller, uitgegroeid tot een begrip in de wereld van het verteltheater. Ze verstaat de kunst om met minimale middelen een rijkdom aan beelden te scheppen. Ze is reeds meer dan vijfentwintig jaar met haar eigen verteltheater werkzaam door het hele land.

Haar repertoire omvat een 60-tal verhalen, variërend van horror, liefdesverhalen, oosterse vertellingen tot sprookjes van Bomans, en andere schrijvers zoals Belcampo, Renate Dorrestein, Joã Rosa.

Meer informatie over de vertellers via de links bij Warm Netwerk.

Praktische informatie voor alle avonden
Tijd            20:00 tot ca. 22:00 uur (binnenkomst vanaf 19:30)
Locatie      Stal in de Denneboomsche Hoeve, Gestelseweg 14 Schijndel
Entrée       €12,00

Het aantal plaatsen is beperkt dus vooraf aanmelden op nathalie@LIET-producer.nl! Geef aan voor welke avond je aanmeldt en uiteraard het aantal personen.
Aanmelding is definitief na betaling van het totaalbedrag op rekening
(IBAN) BE76 7350 2897 4995 tnv LIET Nathalie van Iersel (BIC) KREDBEBB.
Bij onvoldoende aanmeldingen op woensdagavond voorafgaand, wordt de avond afgelast en entrée teruggestort.

AFGELAST
10 & 11 september 2016
Levenskunst Dorp 
(entrée gratis, want we bestaan 10 jaar!)

Op Landgoed Beukenrode in Doorn zal ons dorp gebouwd worden. Er komt een Dorpsplein met terras, levendigheid en uiteraard allerlei aanbod voor de inwendige mens. Alle straten van het dorp komen hier op uit. logo-LKdorpIn dit dorp willen we het podium bieden aan:
– levensgenieters en levens-kunstenaars die willen inspireren met lezingen, consulten, mooie, sfeervolle en lekkere producten
– kunstenaars
– mensen met ideeën voor een Nieuwe Samenleving, Duurzame energie, recycling, upcycling, etc.
– visionairs over nieuwe betaalsystemen, weggeven, basis-inkomen, etc.
– initiatieven wb andere woonvormen, nieuwe manieren om samen te leven
– voorbeelden om anders met bezit om te gaan: lenen i.p.v. hebben, ruilen, weggeven, diensten inkopen i.p.v. producten, etc.

Programma (betaalde tickets/passe-partout)
In het dorp worden lezingen, workshops en presentaties gehouden. Deelnemers kunnen hier hun verhaal doen. Daarnaast nodigen we zelf, als organisatie, voor elke dag een aantal sprekers uit.

Op Levenskunst Facebook en Levenskunst website kun je de groei van het Dorp volgen! Mocht je informatie willen om dorpeling te worden, neem dan even contact met me op.

15 maart t/m 6 mei 2014
Crowdfunding voor prentenboek ‘Heike de Heks’
Anne Avonturen

Zie voor het filmpje van Anne over haar prentenboek op http://voordekunst.nl/vdk/project/view/2166-heike-de-heks.

Zondag 6 april 2014 – 13.00 – 17.00 uur
Workshop ‘Opstellen Van Het Verlangen Met Het Paard´
Godelieve ten Kortenaar en Nathalie van der Knaap

Opstellingen fotoTijdens de workshop maken zowel paarden als mensen en objecten deel uit van de opstelling. Het is een methodiek die verwant is aan de meer bekende ‘familie-opstellingen’ en bedoeling is om te onderzoeken waar belemmeringen zijn, die je ondervindt bij het vervullen van een voor jou wezenlijk verlangen.

We starten altijd met het paard dat als verlangen wordt opgesteld. Er zijn  maximaal  2 opstellingen (dus 2 mensen die een verlangen inbrengen) en maximaal 6 representanten (in totaal maximaal 8 deelnemers). Duur is tussen de 3 en 4 uur. We werken in een cirkel (roundpen, min. 15 mtr) met 1 paard tegelijk. De deelnemers staan om de cirkel en wanneer ze als representant worden opgesteld in de cirkel.

Opsteller:
Voorafgaand aan de opstelling hebben we telefonisch contact met de opsteller om het verlangen te bespreken en achtergrondinformatie te verkrijgen.  Indien gewenst is telefonische nabespreking van de opstelling mogelijk.

Het paard:
De keuze om het paard als representant in te zetten is gemaakt vanwege de bijzondere ervaringen met het paard als co-therapeut. Paarden zijn gevoelige dieren die direct aanvoelen en reageren op wat er zich in zijn omgeving afspeelt zonder te oordelen.  Dit maakt hen zeer betrouwbaar in hun feedback.

Begeleiders van de opstelling
Godelieve (www.godelievetenkortenaar.nl / www.opstellenvanhetverlangen.nl) is ervaren in o.a. het begeleiden van opstellingen. Haar integere en vakkundige manier van werken maakt dat mensen zich veilig voelen om op zelfonderzoek uit te gaan.
Nathalie (www.paardenwijs.nl) is ervaren in o.a. het begeleiden van therapeutische processen bij jongeren en volwassenen en zet daarbij haar paarden in als cotherapeut. Haar ontspannen manier van werken en haar  kennis van en passie voor paarden maakt dat zij het paard verantwoord in kan zetten als representant.

Tijd: 13.00 – ca. 17.00 uur (binnenkomst vanaf 12.30 uur)
Kosten Opsteller: € 125,00 (inclusief koffie/thee)
Kosten Representant: € 60,00 (inclusief koffie/thee)
Er wordt gewerkt met paarden van Domein Panhof.
Locatie: Panhovenstraat 5 – 3990 Grote Brogel (B)
Informatie en aanmelding: info@domeinpanhof.be (vermelding van jouw gegevens & naam workshop)

Aanmelding is definitief na overmaking cursusgeld op rekening van Brenka 103-0177673-37 (IBAN) & NICABEBB (BIC). Bedragen zijn inclusief btw.

Zondag 1 juni 2014 – 10.00 – 17.00 uur
Workshop Contact in Interactie door tai chi en grondwerk met paarden
Nathalie van der Knaap en Rob van Ham

Een workshop voor particulieren en professionals die aan hun persoonlijke interactie willen werken. In contact zijn staat aan de basis van iedere vorm van interactie. Of je nu manager, ruiter, bestuurder, ouder, trainer, ondernemer, student, acteur of hulpverlener bent, in deze workshop ga je ontdekken en ervaren hoe je effectiever in contact kunt staan met jezelf en anderen. Dat leer je door de  interactie met paarden en met elkaar.

Deze ervaringsgerichte workshop levert je concrete inzichten op in jouw patronen van interactie en het effect ervan op anderen. Wanneer verlies je het contact? Hoe herken je dat? Hoe geef jij je grenzen aan? Herken je die bij anderen? Waarom verloopt de communicatie met de één stroef en heb je met een ander juist een klik? Welke rol speel jij hierin met je aandacht, intentie, perceptie, verwachtingen, gedrag, lichaamstaal en emoties?

Nathalie van der Knaap en Rob van Ham bundelen in deze workshop niet alleen hun kennis en ervaring als trainer, coach, therapeut, manager en levenspartner. Ze brengen ook twee unieke leer- en werkvormen samen. Nathalie maakt in haar begeleiding van individuen en groepen gebruik van de specifieke eigenschappen van het paard (www.paardenwijs.nl). Rob werkt als trainer en coach voor sport <?> en het bedrijfsleven met lichaamswerk, bewegingsleer, zelfonderzoek en vechtkunsten (www.chenghsin.nl).

Deze cursus gaat door bij minimaal 8 deelnemers.  Om de kwaliteit te garanderen, gaan we maximaal tot 12 deelnemers.

Tijd: 10.00 – ca. 17.00 uur (binnenkomst vanaf 9.30 uur)
Cursusgeld: € 125,00 (inclusief lunch & koffie/thee)
Er wordt gewerkt met paarden van Domein Panhof.
Locatie: Panhovenstraat 5 – 3990 Grote Brogel (B)
Informatie en aanmelding: info@domeinpanhof.be (vermelding van jouw gegevens & naam workshop)
Aanmelding is definitief na overmaking cursusgeld op rekening van Brenka 103-0177673-37 (IBAN) & NICABEBB (BIC). Bedragen zijn inclusief btw.

Na het succes van de Kinderkampen in voorgaande jaren (toen nog op ’t Kuipershof), is de keuze uitgebreid voor dit seizoen. LIET en ’t Kuipershof hebben een totaalpakket samengesteld. Meer informatie is terug te vinden op Informatie en aanmelding: info@domeinpanhof.be.

2 t/m 4 juli van 9.30 tot 16.00 uur
Mini Boerderij Kamp 
Kinderen van 4 tot 7 jaar

102_0404Tijdens dit driedaags kamp gaan we de kleinsten onder ons laten kennis maken met verschillende dieren op de boerderij. We poetsen pony’s – misschien maken we wel eens een ritje –, rapen eieren bij de kippen, knuffelen cavia’s en konijnen… Kortom we verzorgen de hele beestenboel. Verder maken we een heuse huifkartocht met picknick. .

21 t/m 25 juli 2014 van 9.30 tot 16.30 uur
Circuskamp met dieren
Kinderen van 7 tot 12 jaar (rijervaring niet vereist)

Ben jij de clown in huis of beklim je liefst alle meubels thuis, dan is het Circuskamp zeker iets voor jou. Acrobatiek, jongleren en steltlopen zijn bijvoorbeeld dingen die we gaan doen. Natuurlijk ook trucjes met de boerderijdieren en kunstjes op het paard. Uiteraard willen we iedereen laten meegenieten en sluiten we af aan het eind van de week met een voorstelling voor de familie.

28 juli  t/m 1 augustus 2014 van 9.30 tot 16.30 uur
Indianenkamp
Kinderen van 7 tot 12 jaar (rijervaring niet vereist)

Huifkar Indiankamp 2013Wil je eens ervaren wat het is om een indiaan te zijn en zonder zadel op een paard te zitten. We kiezen een totemnaam voor onszelf, maken een dromenvanger of een regenpijp, gaan op trektocht met de huifkar, doen een sporentocht in het bos en dergelijke meer.

Verder doen we nog allerhande spellen met de paarden en verdiepen we ons in de communicatie met deze fantastische dieren.

18 t/m 20 augustus van 9.30 tot 16.00 uur
Mini Boerderij Kamp

Kinderen van 4 tot 7 jaar

Tijdens dit driedaags kamp gaan we de kleinsten onder ons laten kennis maken met verschillende dieren op de boerderij. We poetsen pony’s – misschien maken we wel eens een ritje –, rapen eieren bij de kippen, knuffelen cavia’s en konijnen… Kortom we verzorgen de hele beestenboel. Verder maken we een heuse huifkartocht met een echte picknick, gaan eens verloren lopen in het maïsdoolhof en gaan we op zoek naar pasgeboren dieren in de omgevende boerderijen.

25 t/m 29 augustus 2014 van 9.00 tot 17.00 uur
Paardenkamp
Kinderen van 8 tot 14 jaar (enige rijervaring nodig)

Voor de echte fanatieke ruiters organiseren we vanaf dit jaar ook een intensief paardenkamp. We zullen gedurende de hele week minimaal 2u per dag rijden in kleine groepjes. Een kleine sprong zal aan het eind van de week zeker ook binnen de mogelijkheden liggen. We zullen ook nog voltigeren en een heuse estafette met de paarden organiseren. De rest van tijd houden we ons bezig met het wassen van de paarden, leren we staart en manen vlechten en poetsen we stallen.

27 t/m 31 oktober 2014
Trek
Kinderen minimum leeftijd 10 jaar (voldoende rijervaring vereist, bij twijfel kan gevraagd worden om vooraf een test te komen rijden). Om aan dit TREKkamp deel te nemen, is het nodig dat je de 3 gangen van het paardrijden goed beheerst, want we stappen uiteraard niet de hele tijd.

2013
Zondag 20 oktober
‘Verhalen op Landgoed De Denneboom’
Diverse plaatsen, binnen en buiten, op landgoed de Denneboom nodigen uit om naar verhalen te luisteren of ze te beleven. Een hele dag voor jong en oud, spannend, boeiend, verteld of voorgelezen, binnen en buiten, voor ieder wat wils.
Denneboomsche Hoeve

Zondag 20 oktober is de laatste dag van de herfstvakantie, maar ook een echte verhalendag. Het is ook de dag daags na volle maan van ‘De Heuvel van de Barden’. Dit was voor onze Keltische voorouders de volle maan waarop de muzikanten en verhalenvertellers elkaar hun mooiste pareltjes lieten horen!

Wat staat er zoal op het programma?
AnneMargriet
Verhalenvertelster AnneMargriet Veldhorst vertelt een door haar bewerkt verhaal van Tonke Dragt, Het gevaarlijke venster’ over een ridder in heet land van Unauwen en de bouw van het kasteel waar hij van droomt … Dit verhaal wordt verteld in de oude sfeer van het Hoeve-huis.

Voor kinderen van 4 tot 107 jaar!

Kruiden vertellen verhalen (wandeling)
Mooi werk, Petra Wilbrink, herboristeIeder kruid vertelt zijn eigen verhaal. Vaak zijn deze verhalen al eeuwenoud en spelen de kruiden een belang-rijke rol in mythen en sagen. Verschillende kruiden hebben ge-neeskrachtige werking.  Petra Wilbrink is bio-loog en herborist.

netty leest voor (3)Netty van Kaathoven, kinderboekenschrijfster, leest 2 verhalen voor uit eigen werk voor kinderen van 4 – 8 jaar! Bij de vijver van het landgoed leest zij voor over kinderen bij de vijver.
Voor kinderen van 6-12 jaar leest zij het verhaal THUIS voor in het boshutschuurtje op het landgoed. Het verhaal speelt zich af op een landgoed bij Breda.

Een gaste uit België, Anne de Lange, vertelt een Arabisch sprookje (voor volwassenen) en zal een workshop Sprookjeslamp maken geven. Zij is ook betrokken bij de inrichting van de diverse ruimten in de Hoeve.

Thom van Rijckevorsel zal voor belangstellenden een rondleiding geven en verhalen vertellen over landgoed De Denneboom.

Kaat Roozal leest verhalen over de jaren ’60 voor aan volwassenen.

Jet de Grote - fotoOnderzoekster Jet de Grote is gevraagd door bibliotheek de Meierij om op onderzoek uit te gaan naar het verhaal achter de ‘baronessen van de Meierij’. Zij was meteen enthousiast en binnenkort publiceert zij een boek over het interessante leven van de baronessen. Ze houdt ook een blog bij over haar onderzoek: http://jetdegrote.wordpress.com
Tijdens de verhalendag komt Jet de Grote de kinderen vertellen over haar onderzoek. Kinderen kunnen leren om zelf een echte onderzoeker te worden.
Oproep aan de kinderen van Jet de Grote:
-Heb jij misschien een goede tip voor haar?
-Weet jij iets van de Baronessen van de Meierij?
-Waar zouden de Baronessen wonen of te vinden zijn?
Kom dan naar de Denneboomsche Hoeve en help Jet een handje. Grote kans dat je ook nog één van de baronessen in het echt kunt ontmoeten! Zou dat niet geweldig zijn? En wie weet wordt het mysterie achter het verhaal van de Baronessen van de Meierij dan eindelijk ontrafeld …

Het programma is nog in wording, maar deze verhalen kunnen gehoord, beluisterd en ervaren worden!

Informatie
Datum: zondag 20 oktober 2013
Deur open: 10.00 uur & eerste verhalen 10.30 uur – Einde:17.00 uur
Locatie: Denneboomsche Hoeve (Landgoed De Denneboom)– Gestelseweg 14 – Schijndel
Toegang: € 5,00 voor volwassenen / € 2,00 voor kinderen
Actuele informatie: http://www.denneboomschehoeve.nl/

Zaterdag 12 & 13 oktober
Levenskunst Beurs
Een weekend in Kasteel Gronsveld bij Maastricht waarbij de kunst van het levensgenieten verbonden wordt met bewust leven.
Er zijn mooie, lekkere en sfeervolle producten en 4 gratis lezingen per dag. Geert Kimpen geeft een lezing over zijn nieuwe boek (extra bijdrage) op zondag. Kortom, weer een heerlijk weekend waar ik aan mee mag werken! Kom ik je er ook tegen?

Meer informatie: www.kasteelgronsveld.nl of www.levenskunstbeurs.nl

Zaterdag 12 oktober van 10.00 tot 16.30 uur (binnenkomst vanaf 9.30 uur)

Workshop Horse Agility – Sylvie Broos
Sylvie werkt als in een revalidatie ziekenhuis voor jonge verkeersslachtoffers. Daarnaast is zij sinds eind 2011 gestart als instructrice onder de naam SB Horsemanship. Vanaf juli 2012 is zij Horse Agility Accredited Trainer, aangesteld door de International Horse Agility Club

equilogiepaardengedachteHorse Agility is een relatief nieuwe competitiesport, voor mens en paard, waarbij het samen plezier beleven en het werken vanuit wederzijds vertrouwen en samenwerking centraal staan. Het gaat om het afleggen van een behendigheidsparcours, bestaande uit diverse hindernissen en obstakels die overwonnen moeten worden.
Een sport geschikt voor jong en oud, groot en klein, koudbloed en warmbloed, … Eigenlijk leuk voor iedereen!

Kostprijs:  € 115,00 (inclusief lunch & koffie/thee).
Graag aangeven bij inschrijving of je met eigen (het leukst natuurlijk!) of paard van ’t Kuipershof (extra € 10,00) wilt werken.

Donderdag 3 oktober
Als het glas scherft … Carola Eijsenring & Erick Deckert
Muzikale poëzie over loslaten en opnieuw verbinden. Uitgangspunt zijn de gedichten van Carola. Erik reageert, nodigt uit, prikkelt en begeleidt met diepe aardeklanken van de didgeridoo.

 Carola draagt voor

stil ligt ze
haar armen zacht
langs haar lichaam
denkt dromen, hoort
geruisloze tranen
deelt de behoedzame wereld
van oude wezens om
haar heen

[Fragment uit eerste gedicht]

Tijd: 19.30 uur deur open – 20.00 uur voorstelling
Toegang: € 10,00
Locatie: Denneboomsche Hoeve – Gestelseweg 14 – Schijndel (NL)Reservering: info@LIET-producer.be (beperkt aantal plaatsen)

Zondag 22 september 2013
Healingsource – Jimmy Lanssens
Healing betekent voor Jimmy ‘terug heel maken’ of ‘terug in balans brengen’. Het uitgangspunt daarbij is dat een bepaalde pijn of ziektebeeld een uiting is van een onevenwicht in lichaam of geest. Healing is echter een paradox, want niet de actie van het ‘healen’ maakt ons terug ‘heel’, maar het is ons lichaam en onze geest die zichzelf terug heel maken. Wij zijn dus zelf de grootste bron van healing. De diverse methodes zijn slechts middelen, die ons lichaam en geest stimuleren of faciliteren om

jimmy-lanssens (2)zichzelf terug in balans te brengen.
Ook dieren kunnen zich soms niet goed voelen in hun vel of kampen met een kwaal op fysiek, mentaal en zelfs emotioneel vlak. Dieren zijn beter nog dan mensen zeer gevoelig voor healing en evenwicht door het stimuleren van hun zelfhelend mechanisme. Wij focussen ons momenteel hoofdzakelijk op de behandeling van honden, katten en paarden. Healing bij dieren jimmy-lanssens (2) kan helpen op verschillende domeinen, zoals het herstel na een operatie bespoedigen, verhelpen van spierproblemen, huidproblemen, glans van de vacht terugbrengen, het verteringsstelsel terug balanceren en behandelen tegen parasieten.

Tijd: 10.00 – ca. 17.00 uur (binnenkomst vanaf 9.30 uur)
Kosten: € 85,00 (inclusief lunch & koffie/thee)
Locatie: ’t Kuipershof – Herisstraat 17 – 3990 Kleine Brogel (B)
Aanmelding: info@LIET-producer.be (ovv jouw gegevens & naam workshop)

Zondag 8 september 2013
TRY OUT “Zingend door het Leven” – Sandra Reemer & Vincent Boot

De try out “Zingend door het Leven” gaat plaatsvinden op zondag 8 september. De locatie is een schitterende plek: Denneboomsche hoeve in Schijndel.

Het programma ziet er als volgt uit:
14.00 uur binnenkomst met koffie of thee en iets overheerlijks erbij
14.30 uur start ZINGEND DOOR HET LEVEN
16.30 uur  napraten / feedback met een drankje
17.00 uur aanvang terugreis naar huis na een beleving

SandraVince-252x300Ga jij zingend door het leven? Ben jij een blij mens en geniet je ? Heb jij het gevoel dat je vrij bent ? Doe jij alleen maar dingen die je leuk vindt?  Volg jij je hart?  Kortom zit jij lekker in je vel? Als het antwoord op AL deze vragen niet echt JA is dan ben jij de uitgelezen persoon om de muzikale beleving bij te wonen.
Met mooi en droog weer beleven we het buiten in de natuur en anders zijn we genoodzaakt binnen te zitten, de plaatsen zijn dan  beperkt. Let op: VOL, dus aanmelden niet meer mogelijk!

Deze 1e try out is gratis, het enige wat je moet doen is komen. De consumpties zijn voor eigen rekening. Ervaar samen met ons de beleving en ga naar huis met een “goody bag” vol inspiratie!

Zaterdag 7 september 2013
TRY OUT “Zingend door het Leven” – Sandra Reemer & Vincent Boot
De middag van 8 september is al VOL. Omdat we niet te veel mensen willen teleurstelllen, bieden we nog een mogelijkheid tot het bijwonen van deze muzikale beleving! Een dag eerder, zelfde dag, zelfde tijd en zelfde programma. Zie  hierboven. Dus laat snel weten of je wilt komen. Geef je op bij sandrareemerproductions@gmail.com

Zaterdag 31 augustus & zondag 1 september 2013
Levenskunst Beurs
Een bescheiden bijdrage mijnerzijds in de voorbereidingen en volop aanwezig tijdens de Levenskunst Beurs op Landgoed Beukenrode in Doorn. Een beurs die levensgenieten verbindt met spiritualiteit. Het wordt een weekend vol met ontmoetingen tijdens workshops, lezingen, op het marktplein of tijdens het zaterdagavond feest. Voor kinderen, vrouwen en mannen is van alles te ervaren en te genieten. Het programma is klaar en het belooft voor alle zintuigen een feest te worden!

Zie voor verdere informatie en bestellen tickets: www.levenskunstbeurs.nl

Zondag 14 juli 2013 Paard en Tai Chi – Nathalie van der Knaap & Rob van Ham    Deze ervaringsgerichte workshop levert je concrete inzichten op in jouw patronen van interactie en het effect ervan op anderen. Wanneer verlies je het contact? Hoe herken je dat? Hoe geef je je grenzen aan? Herken je ze bij anderen? Waarom verloopt de communicatie met de één stroef en heb je met een ander juist een klik? Welke rol speel jij hierin met je aandacht, intentie, perceptie, verwachtingen, gedrag, lichaamstaal en emoties?

Nathalie (www.paardenwijs.nl) en Rob (www.chenghsin.nl) bundelen in deze workshop niet alleen hun kennis en ervaring als trainer, coach, therapeut, manager en levenspartner, maar ook twee unieke leer- en werkvormen. Nathalie maakt in haar begeleiding van individuen en groepen gebruik van de specifieke eigenschappen van het paard. Rob werkt in zijn bedrijfs- en sporttraining en coaching met meditatie, lichaamswerk, vecht- en bewegingskunsten. Samen geven ze trainingen en workshops voor particulieren en professionals die aan hun persoonlijke en relationele ontwikkeling willen werken door te leren in interactie met de paarden en elkaar.

Tijd: 10.00 – ca. 16.00 uur (binnenkomst vanaf 9.30 uur) Kosten: € 115,00 (inclusief lunch & koffie/thee) Locatie: ’t Kuipershof – Herisstraat 17 – Kleine Brogel (B) Aanmelding: info@LIET-producer.be (ovv jouw gegevens & naam workshop)

Zaterdag 20 & zondag 21 april 2013 van 10.00 – 17.00 uur Locatie: ’t Kuipershof, Herisstraat 17, 3990 Kleine Brogel, België GRATIS nieuw paardenevenement: IHF Competentie Me(e)ting Poster72 Doel van het evenement is om een ontmoetingsplaats (=meeting) te bieden om ervaringen en wetenswaardigheden met elkaar te delen als het gaat om op een respectvolle manier met paarden om te gaan en samen te werken. Het programma zal bestaan uit lezingen, workshops en demo’s over thema’s als huisvesting, verzorging, zadels, voeding, weide-gang, een strodorp, demo van kinderen, het voelen van de tult bij IJslanders, boekpresentatie van ‘Paard-en-Tanden’ en de IHF Competentie Meting Bitloos Rijden (zie flyer hieronder).

Competentie Meting Bitloos Rijden Flyer01 copy De paarden worden bitloos gereden en de wijze van optoming maakt verschil in de waardering, bijv. dezelfde proef met een nekring gereden verdient meer punten dan met een hoofdstel met kruisende teugels. De ruiter of amazone die ervoor kiest om zonder zadel de proef te rijden, kan ook hoger scoren dan diegene die op een zadel deelneemt. Er kunnen proeven gereden worden in verschillende disciplines dressuur, western, springen en mennen.

Meer informatie, aanmelden voor deelname op www.ihf-competentiemeeting.be

JAMMER? IS AL GEWEEST
2012
HUISKAMER ONTMOETINGEN

Mensen met een passie, een verhaal of … Ontmoetingen, die plaats vinden in onze huiskamer. Het idee is dat ik een gastspreker in onze huiskamer ontvang, op een avond of middag, die een lezing, presentatie, voordracht of workshop geeft aan de grote ronde tafel. Of in de zithoek. Of bij mooi weer in de tuin. Door het in onze huiskamer te organiseren bereik ik precies de laagdrempelige en informele sfeer die belangrijk is om tot een ontmoeting te komen tussen bezoekers en (gast)spreker. Onderwerpen van de gastsprekers zijn heel divers: kunst, natuur, een nieuw boek, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, muziek, architectuur, spiritualiteit, genieten. En dan zonder podium of microfoon of spreekgestoelte met elkaar in gesprek komen, gasten en gastspreker, gasten onder elkaar.

Even praktisch over de Huiskamer Ontmoetingen Locatie: In de huiskamer aan Smeetshofweg 90 – 3990 Grote Brogel (Peer) – België (net over de grens bij Weert). Let op: TomTom’s en MiepMiep’s geven ons adres 100 meter te vroeg of te laat aan, afhankelijk van welke kant je komt. Het is resp. het laatste of eerste huis, tegen de bosrand aan en tegenover weide of maïsveld, en dat is afhankelijk van het seizoen ;-)! Tijden: begintijden zijn ‘precies’, eindtijden zijn bij benadering. Inkom: we gaan met ‘de pet rond’, tenzij anders vermeld. Aanmelden: nathalie@LIET-producer.be
Wordt in 2013 opnieuw aangeboden!
Dol-fijn-Hart – Kim Fleuren
Kim is sinds een kleine 4 jaar dolfijnen- en walvissen ambassadeur en heeft zich verdiept in het uitbrengen en verspreiden van de dolfijnen en walvissenenergie. “Dolfijnen en walvissen hebben mij geholpen om steeds meer bij mijn eigen kern, mijn pure IK uit te komen. Ik voel me vrijer, opener en vooral voel ik veel meer vreugde in mijn leven. Persoonlijke processen die zich aandienen doorloop ik gemakkelijker en met meer vertrouwen. Ik kan tegenwoordig écht zeggen dat ik een gelukkig mens ben.

Tijdens de huiskamer ontmoeting zal Kim je kennis laten maken met de prachtige energie van de Dolfijnen en de Walvissen. Je hoeft niet fysiek bij hen in de buurt te zijn om kwaliteiten te ervaren. Een open mind, gevoel en hart is alles wat nodig is. Laat je meenemen door hun prachtige energie en hun healingkwaliteiten. De avond zal uit verschillende onderdelen bestaan zoals meditatie, oefeningen en een healing.

Wordt opnieuw aangeboden in 2013
Bijvoet – het vergeten kruid voor vrouwen en sjamanen –Tanja Hilgers
Sprookjes, verhalen en toepassingen verteld

Bijvoet is een bijzonder kruid en werd al door de Neanderthalers gebruikt. Tanja heeft een bijzondere band met dit kruid van de godin Artemis en deelt haar enthousiasme graag met jou. Zij neemt je mee naar de magische wereld en vertelt sprookjes, mythologie en verhalen, historie en geneeskracht. En natuurlijk de talrijke toepassingen voor sjamanistisch, geneeskundig en huiselijk gebruik. Je zult zeker met andere ogen naar dit kruid kijken dat overal in Nederland en België groeit!
Tanja Hilgers is kruidenvakvrouw, geeft sinds 9 jaar de Julejaar agenda uit en heeft een klein boekje geschreven over Bijvoet. Voor de liefhebbers zal zij wat uit haar winkeltje meenemen.

Maandag 17 december van 19.30 tot 22.00 uur
Voetenmassage – Roelfke en Nathalie
Op deze avond gaan we elkaars voeten masseren, zodat we met beide benen in de stilteweek kunnen gaan en staan. Ooit een kring massage meegemaakt? Breng je eigen handdoek en evt. je eigen voorkeursolie mee. Heb je geen eigen voorkeursolie dan maakt Nathalie je persoonlijke.

Dinsdag 18 december om 19.30 uur en we gaan door tot alles gezongen is ‘Stilte & zingen’ – Maria Grijpma en Roelfke
We nodigen iedereen uit om een favoriet lied of mantra mee te brengen om deze met ons allen te zingen. We hebben behoorlijk wat zang-liefhebbers uitgenodigd, Lopend Vuurtje uit Eindhoven, het groepje mantra-zangers waar Maria en Roelfke aan meedoen en Amakuriki het solidariteitskoor hier in Bree. Zin om mee te komen zingen? Heb je een instrument die je daarbij wilt bespelen, altijd welkom!

Woensdag 19 december van 19.30 tot 22.00 uur
From the Heart – Carien Huijermans
Carien beoogt met de stichting From the Heart om anderen, liefst de hele wereld, in een aantal stappen bij zichzelf, bij hun eigen hartsenergie te brengen. Belangrijk om van daaruit ‘vanuit je hart’ contact te maken met anderen.

Op de website: ‘From the Heart is een stichting die in het leven is geroepen om mensen die vanuit hun hart leven – of mensen die dat graag meer zouden willen doen – met elkaar in contact te brengen. Er is behoefte aan verbinding en saamhorigheid tussen mensen. We missen echtheid en authenticiteit, in anderen maar ook in onszelf. We zijn vaak terughoudend, argwanend, onzeker en wantrouwend geworden in het contact maken. Velen van ons weten niet beter dan dat dit soort gevoelens vanzelfsprekend is. We lijken te zijn vergeten hoe we echt contact kunnen maken vanuit onszelf, vanuit onze eigen bron.’

Ik heb Carien gevraagd om in deze week van ‘ont-moetingen vanuit het hart’ een From the Heart bijdrage te leveren. Voor degenen die al eerder een avond mee hebben gemaakt zal duidelijk zijn waarom dit zo passend is voor onze stilteweek. Ik zou het, na de avond van 27 oktober, als volgt willen samenvatten:
‘We hebben behoefte aan verbinding met anderen en kunnen dat vanuit eigenheid, vanuit onszelf, vanuit ons hart doen, als we contact met onszelf hebben gemaakt.’
We maken er een hele speciale From the Heart-avond van: een verrassing!

Inkom / Entrée: € 7,50 voor Stichting From the Heart

Donderdag 20 december van 19.30 tot 22.30 uur
Je oorspronkelijke engel – Roelfke
Herinner je de engel die je van oorsprong bent! Dit deelmoment ontmoeten we via een meditatie ons oorspronkelijk engel zijn. We hervinden onze vleugels om deze naar eigen wens te herplaatsen in het nu!

Vrijdag 21 december van 19.30 tot 22.00 uur
‘Stilte en initiatie met eigen lichtverbinding’ – Roelfke
Via een meditatie ga je jouw kosmische verbinding aan met Moeder Aarde ondersteuning in jouw leven na 21-12-2012! Elk mens heeft een veilige “bodem” nodig om zich neer te zetten in deze wereld en daarin dit leven aan te gaan. Bij een goede verbinding met de aarde wortel je in de grond, en groei je vandaar uit tot een mens wat in staat is om een wisselwerking met het leven aan te gaan. Met een mantra word je uitgenodigd om je met je levenslicht te verbinden, deze verbinding is de geboorte van jou in dit ‘nieuwe’ leven. Belangrijk op de dag die in het teken staat van verandering, een nieuw tijdperk en/of een andere dimensie. Op deze speciale dag verrijken we onze aardeverbinding met een lichtverbinding.

Zaterdag 22 december 16.00 uur
‘Als het glas scherft…’ – Carola Eijsenring (gedichten) en Niek Edeling (muziek).
Na de voorstelling genieten we samen na met soep en brood.
Deze voorstelling gaat niet door wegens omstandigheden! Ik doe een nieuwe poging om een afspraak te maken in 2013! Ik houd je op de hoogte.

Woensdag 10 oktober van 20.00 tot 22.00 uur
Healing Voices – Griet Geeraert
Griet is initiatiefneemster van het initiatief Healing Voices. Het is een project dat mensen wil samenbrengen en verenigen om over grenzen heen samen klanken te maken en te zingen vanuit het hart. ‘Door klank te koppelen aan de kracht van intentie kunnen we onze stem inzetten voor heling.’ In 2012 vindt elke maand een bijeenkomst van Healing Voices plaats, telkens vanuit een ander thema, een andere intentie. Het moment is gekoppeld aan de datum: 1/1 – 2/2 – 3/3 – enz. En op 10/10 zal Healing Voices in onze huiskamer plaatsvinden of in onze tuin, afhankelijke van het weer.

WIE BEN JE EIGENLIJK
Ingeborg Sergeant (2005) uit ‘Wie ben je eigenlijk’.

Wie ben je eigenlijk
Geloof me niet
Je komt er zelf wel bij
Want jezelf zijn
Daarvoor ben je hier
Wie ben je eigenlijk
Het is subtieler dan je denkt
Het is anders dan je denkt
En als je denkt
Dan versta je het niet
Want dan sta je verder af
Van wie je bent
Want je bent
Vooral niet
Wie je denkt
Dat je bent

Het thema sluit aan bij dat van de Maand van de Spiritualiteit: ‘Echt’. Healing Voices sluit aan bij dit initiatief. Het wordt een muzikale avond rond authenticiteit en je-Zelf zijn. Waar kan dat beter dan in de warmte van een huiskamer-ont-moet-ing?

Zaterdag 27 oktober van 19.30 tot 22.00 uur
From the Heart – Carien Huijermans
Carien start de stichting From the Heart en beoogt hiermee om anderen in een aantal stappen bij zichzelf, bij hun eigen hartsenergie te brengen. Belangrijk om van daaruit ‘vanuit je hart’ contact te maken met anderen.
Op de website: ‘From the Heart is een stichting die in het leven is geroepen om mensen die vanuit hun hart leven – of mensen die dat graag meer zouden willen doen – met elkaar in contact te brengen. Er is behoefte aan verbinding en saamhorigheid tussen mensen. We missen echtheid en authenticiteit, in anderen maar ook in onszelf. We zijn vaak terughoudend, argwanend, onzeker en wantrouwend geworden in het contact maken. Velen van ons weten niet beter dan dat dit soort gevoelens vanzelfsprekend is. We lijken te zijn vergeten hoe we echt contact kunnen maken vanuit onszelf, vanuit onze eigen bron.’

Zondag 23 september 2012
SING FOR THE CLIMATE (PEER)
De beste uitleg krijg je van Nic Balthasar, hieronder op link klikken en dan wordt het helemaal duidelijk!
Locatie: Muziekkiosk op de Markt in Peer
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Uitleg: Nic Balthasar over Sing for the Climate
Aanmelden: www.singfortheclimate.be

Vrijdag 7 september (20.00 – 22.00 uur)
Caroline Groeneveld (Modron Vrouwencollege): Jouw Weg naar Geluk
Caroline Groeneveld geeft via internet les aan vrouwen in ‘Leven volgens jouw natuur’ met het Modron Vrouwencollege In de cursussen en de wandelingen in Heeze maken haar studentes contact met hun intuïtie en verbinden zich met de wijsheid van Moeder Natuur en de seizoenen.

Caroline presenteert in deze Huiskamer Ontmoeting het Modron Vrouwenorakel – Jouw Weg naar Geluk, een orakel voor vrouwen dat zij ontwikkeld en uitgegeven heeft en dat april 2012 het levenslicht zag! Bij het orakel zijn ook dagboeken uitgegeven met de titel ‘Mijn weg naar Geluk’, waarin vrouwen hun eigen wijsheden op weg naar hun geluk kunnen beschrijven voor latere generaties. Informatie van www.modron.org: ‘Het spel is opgebouwd volgens de Grote Cyclus van het Jaar en bevat prachtige natuurbeelden met krachtbomen, wijze madres, volle manen en krachtdieren. Het orakel laat je zien welke richting je ziel op wil, welke keuzes hierin belangrijk zijn en welke aspecten op je pad extra aandacht of ondersteuning vragen. Werken met het orakel is heel eenvoudig: stel een vraag en trek een kaart of stem je wekelijks af op de kaart die bij de periode van het jaar hoort.’

Zaterdag 11 augustus 2012
IHF Competentie Me(e)ting Bitloos Rijden
Locatie: Tirnanog Stables – Lommel
Tijden: 10.00 – 18.00 uur
Informatie & inschrijven: http://www.ihf-competitie.be/
Sponsoring & stand: nathalie@LIET-producer.be
Persbericht / Aankondiging: PERSBERICHT-AANKONDIGING

Vrijdag 22 juni 2012 (20.00 – 22.00 uur)
Roelfke Pos (Hand en Hart): Zicht op licht, licht in zicht
Vanuit haar werk-ervaringen heeft Roelfke een eigen methode ontwikkeld om mensen zicht te geven op hun eigen proces in het leven.
Ieder mens heeft een veilige ‘bodem’ (=aarding) nodig om een relatie aan te gaan met zichzelf en zijn/haar omgeving. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. “Om jezelf een plek in deze wereld te geven kan je ervoor kiezen om alsnog een aardeverbinding aan te gaan.” Door middel van een zelf-initiatie kunnen mensen zichzelf een aarding geven en zich met een mantra verbinden met hun eigen levenslicht.
Roelfke laat het je ervaren in haar presentatie. Het wordt in elke geval een ontmoeting met jezelf.

 

 

 

Geef een reactie