2016 is voor LIET begonnen

Nog even op oudejaarsdag een brainstorm over de vorm van de Levenskunst Beurs editie 2016. Dit keer voor het eerst meewerkend vanaf het concept tot aan de uitvoering in september. Fijn om er vanaf het begin erbij betrokken te zijn en het creatieve proces mee te maken.
Afgelopen week is het creatieve proces van concept naar plan afgerond en zijn Jacqueline Tamminga, de initiatiefneemster, en ik begonnen aan de organisatie. De eerste mail is eruit, de eerste reacties komen binnen. De komende tijd zal het plan verder in detail uitgewerkt gaan worden, voortgang van het creatieve proces. De communicatie naar de achterban ligt op mijn schouders, dus zal ik via mail, telefoon, website en Facebook een ondersteunende bijdrage leveren.

Mobiele-karretje---webVoor dit laatste is het zó fijn dat ik nu op mijn nieuwe adres eindelijk een fatsoenlijke internetverbinding heb! Reddende instantie van de laatste maanden was de bibliotheek waar ik iedere keer met mijn ‘mobiele werkplek’, mijn karretje met laptop, terecht kon om te internetten. Vooraf al werk offline verrichten, om daar te kunnen verzenden of googlen. Zouden ze me nu gaan missen?

Door deze ervaring met een niet vanzelfsprekende beschikbaarheid van het internet, ben ik me bewust geworden van de afhankelijkheid van deze bron en middel tot communicatie. En ik ben niet zo graag afhankelijk, en zeker niet van (commerciële) instellingen. Zij zijn verantwoordelijk voor steeds meer UMTS-masten en WiFi-inlogpunten, zodat ik contacten kan onderhouden, attesten kan aanvragen, een biebboek kan verlengen (was natuurlijk met die internetmomenten daar geen probleem meer), vacatures opzoeken, solliciteren, woonruimte zoeken, mailen en internetbankieren. Ik moet er niet aan denken dat ik er geen gebruik meer van zou kunnen maken! Lastig is als je dan wel gevoelig blijkt te zijn voor de straling van dergelijke voorzieningen. En ik blijk niet de enige! Daar kom ik dan achter als ik even kan googlen … Rare situatie.

Maar hoe dan ook: het werd tijd om vanuit LIET weer aan de slag te gaan. Fijn de draad weer oppakken en mijn eigen stroom (euh … zonder mast dan!) volgen.